FilmCentrum

Registreren

Bilbo gecast voor The Hobbit

vrijdag 22 oktober 2010 13:37 door Tom Hamoen - Bron

The HobbitJe kon er de afgelopen dagen als filmfan evenmin omheen als om de Sint-rel: The Hobbit komt er dan eindelijk echt aan; gemaakt door Peter "PJ" Jackson, in twee delen en in 3D. Nu het grote woord er dan eindelijk uit is kunnen we verder met andere vragen over de productie. Belangrijkste vraag daarbij was "Wie wordt Bilbo", en gezien de titel van dit bericht kunnen we daar nu dan eindelijk echt antwoord op geven.

De hoofdrol van Bilbo Baggins wordt in The Hobbit vervuld door Martin Freeman, de Britse acteur wiens naam al langer in de lucht hing voor het personage. De opnames van het tweede seizoen van de populaire detectiveserie Sherlock leken aanvankelijk nog roet in het eten te gooien, maar de schema's bleken toch nog omgegooid te kunnen worden.

Wat regisseur Peter Jackson betreft was hij ondanks de geruchten de enige acteur die ooit is geopperd. "Er zijn momenten in de carrière van een regisseur dat je iemand tegenkomt waarvan je weet dat hij bij een rol hoort, dat was zeker het geval toen ik Martin ontmoette. Hij is intelligent, grappig, verrassend en dapper – precies zoals Bilbo," aldus de filmmaker.

Freeman is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn rollen in films als The Hitchhicker's Guide to the Galaxy, Love Actually en Hot Fuzz. Daarnaast was hij onder meer te zien in The Office en sinds dit jaar als Dr. Watson in de serie Sherlock, die sinds afgelopen week door de KRO wordt uitgezonden.

Naast de rol van Freeman werd er ook een aantal andere acteurs bekendgemaakt die enkele van de dwergen waarmee Bilbo op pad gaat zullen vertolken. De volgende acteurs zullen te zien zijn als knorrige, kleine mannen:
  • Richard Armitage (Captain America) – Thorin
  • Aiden Turner (Eastenders) – Kili
  • Rob Kazinsky (Eastenders) – Fili
  • Graham McTavish (24, Prison Break) – Dwalin
  • John Callen – Oin
  • Peter Hambleton - Gloin
  • Stephen Hunter – Bombur
  • Mark Hadlow (King Kong, Meet the Feebles) - Dori
Deze groep acteurs zal naar alle waarschijnlijkheid in februari naar Nieuw -Zeeland afreizen waar, vooralsnog, de films zullen worden opgenomen. De studio's hebben dit echter nog niet bevestigd, mogelijk zal de productie naar Engeland verhuizen door protesten van acteursbonden in het zonnige land.

Sinds het nieuws naar buiten is gekomen dat The Hobbit definitief zal worden gemaakt, is er overigens nog niets bekend over de deelname van acteurs Ian McKellen en Andy Serkis (Gandalf en Gollum in The Lord of the Rings).

In The Hobbit wordt het simpele leven van hobbit Bilbo op zijn kop gezet wanneer 13 dwergen en tovenaar Gandalf bij hem aankloppen om mee te gaan op een missie. Deze bestaat eruit de eenzame berg, thuis van de dwergen, terug te veroveren van de draak Smaug. Tijdens deze reis vol avonturen komt Bilbo onder andere in het bezit van de ring die aanleiding is voor de avonturen in The Lord of the Rings.

Als alles goed verloopt zullen we dit avontuur in 2012 en 2013 in de bioscopen mogen aanschouwen.

Volgende bericht Nominaties Gotham Awards 2010 bekend
Vorige bericht Officiële site Sint online

Tags

Tag Martin Freeman Tag The Hobbit

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire