FilmCentrum

Registreren

South Park kopieerde parodie Inception

maandag 25 oktober 2010 16:03 door Ramon van Dam - Bron

South Park - InceptionDe tv-serie South Park staat bekend om zijn vele parodieën op alles wat maar populair is, waardoor een variant op de enorme hit Inception niet uit kon blijven. Vorige week verscheen dan ook de episode getiteld Insheeption, waarin te zien is dat de personages zelf het complexe idee niet snappen.

Een grappig concept, maar niet geheel origineel. De website College Humor plaatste eerder al een vergelijkbare spoof, en de overeenkomsten tussen beide parodieën zijn dan ook wel erg sterk. Onderaan dit bericht zie je het filmpje van College Humor en een fragment van de South Park aflevering, maar hier volgt een kort overzicht van teksten die wel erg veel op elkaar lijken:

College Humor South Park
We need to move to the next dream level before these projections kill us We need to move them to the next dream level before the projections kill them
If we die, we go to limbo …we can protect them from getting to limbo
What's that? What's that?
Shared unconstructed dream space Empty scary dream space
So it’s a nightmare So like a nightmare
That doesn’t sound so hard That doesn’t sound very difficult
It is It is
Why? Why?
Aaarrgh! Aaarrgh
We don’t have time for this! We don’t have time for this!
Okay, fine, so next we’re going into Arthur’s dream, and then what? Okay, fine. So you’re gonna take my son to a dream within the dream, then what?
Then we go into Fisher’s dream Then we go into your husband’s dream
Okay, got it Okay...
But Fisher will think we’re in Browning’s dream But your husband will think you’re in Hasselback’s dream
Okay. Wait, who’s Browning? Okay wait, who’s Hasselback?

Matt Stone, één van de mannen achter de animatieserie, heeft inmiddels gereageerd en zijn excuses aangeboden richting de website. Hij heeft toegegeven dat hij en Trey Parker de originele video hebben gebruikt als referentie, maar de reden voor de overeenkomsten is volgens hem wel anders dan verwacht.

Zijn verweer is dat de episode in een te korte tijd in elkaar is gezet, waardoor ze geen toegang kregen tot een screener van de film. In plaats van het echte werk keken ze daarom naar de video van College Humor, en ze dachten dat de teksten daaruit daadwerkelijk allemaal in de film zitten. Het zou dus geenszins de bedoeling zijn geweest om hun grappen over te nemen.

Wat de schrijvers van de website betreft is de zaak nu afgedaan, ze hebben telefonisch contact gehad met Matt Stone en zijn tevreden met zijn uitleg. Toch zijn enkele grappen wel heel duidelijk niet afkomstig uit de film, terwijl beide spoofs ze wel bevatten. Wat denken jullie, "great minds think alike" of een eerlijke fout?Volgende bericht Wat als men vroeger al smartphones had?
Vorige bericht Nieuwe trailer Loft

Tags

Tag Inception Tag Parodie Tag South Park

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
dinsdag 26 oktober 2010 om 11:56

Goh, waarom zouden ze geen toegang hebben gehad tot de screener? Blij

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King