FilmCentrum

Registreren

Hoofdrolspeler Life of Pi gevonden

dinsdag 26 oktober 2010 14:26 door Ramon van Dam - Bron

Suraj Sharma speelt de hoofdrol in Life of PiDe succesvolle regisseur Ang Lee probeert al jaren om zijn verfilming van het populaire boek Life of Pi van de grond te krijgen, maar diverse problemen zorgden keer op keer voor uitstel. Inmiddels heeft hij zijn zaakjes dan eindelijk rond en beginnen de echte nieuwtjes binnen te druppelen.

Zo is zojuist bekend geworden wie de hoofdrol zal vertolken, uit ruim 3000 audities heeft Suraj Sharma de voorkeur gekregen van de regisseur. Hij heeft nog geen ervaring met acteerwerk, maar Ang Lee ziet in hem de perfecte Pi Patel.

Eerdere schattingen over het budget van de film hadden het over zo'n 70 miljoen dollar, maar de nieuwe geruchten zeggen dat het eerder iets meer dan 50 miljoen dollar zal zijn. De film wordt wel vanaf het begin in 3D opgenomen, de regisseur ziet dan ook grote potentie voor de laatste hype van de bioscoop. "De oceaan is perfect voor 3D. Ik denk dat het de manier waarop mensen naar de zee kijken zal veranderen," aldus de regisseur.

Life of PiHet oorspronkelijk boek Life of Pi is geschreven door Yann Martel en verscheen in 2001. Het verhaal draait om een Indiase jongen die 227 dagen lang in een klein bootje ronddobbert op het water, samen met enkele dieren als een Bengaalse tijger en een hyena.

Er is al diverse malen gepoogd om het boek naar het witte doek te brengen, zo waren M. Night Shyamalan, Alfonso Cuarón en Jean-Pierre Jeunet allen ooit verbonden aan een verfilming. Deze pogingen liepen echter stuk voor stuk vast, maar Ang Lee lijkt op de goede weg om het verhaal dan eindelijk naar de bioscoop te brengen. De opnames beginnen in januari en zullen plaatsvinden in Thailand en India.

Volgende bericht Officiële poster Loft opgedoken
Vorige bericht Looney Tunes' ACME krijgt eigen film

Tags

Tag Ang Lee Tag Life Of Pi Tag Suraj Sharma

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire