FilmCentrum

Registreren

Rel rond Sint poster blijft zich uitbreiden

maandag 8 november 2010 14:44 door Tom Hamoen - Bron

SintWe konden de laatste weken al zien hoe Johan Nijenhuis zijn verbeten actie tegen de poster van Sint voortzette, de regisseur is nog altijd van mening dat de poster niet in het openbaar te zien mag zijn. Inmiddels is duidelijk dat de organisatie Ouders en Coo daar nog een schepje bovenop wil doen.

Het nieuwe wapen in de strijd tegen de inmiddels beruchte filmposter is een website waarop ouders kunnen zien waar hun kroost veilig is tegen de kwade invloeden van Dick Maas' nieuwe film en waar niet. Op de website sintislief.nl staan naast deze lijst, waarvoor bioscopen zijn aangeschreven met het verzoek aan te geven wat hun plannen zijn, ook de gewraakte posters (en zelfs een concept-art poster die nooit in het straatbeeld zal verschijnen) en de mening van verschillende specialisten.

Ondanks deze opmerkelijke actie lijken de mensen achter de organisatie de film nog steeds niet te verbieden, zoals we al eerder schreven. Wel hebben ze inmiddels aangegeven dat ze absoluut niet te spreken zijn over de uitspraak van de Reclame Code Commissie.

Waarschijnlijk zullen ze dat nog minder zijn na gisteren, aangezien de commissie ook in hoger beroep heeft aangegeven dat er niets mis is met de poster. "Het college onderschrijft het oordeel van de commissie dat de poster voor kinderen niet angstaanjagend is," aldus is er in het persbericht te lezen. Regisseur Johan Nijenhuis, die het hoger beroep had aangespannen, heeft teleurgesteld gereageerd. "De reclamebranche laat ouders, kinderen en opvoeders lelijk in de kou staan. Tien deskundigen hebben onderbouwd waarom deze poster voor kleuters en peuters beangstigend en slecht is," aldus de filmmaker die de laatste weken op heel wat kritiek kon rekenen.

Het lijkt er echter wel op dat hij zijn handen nu van de rel aftrekt. "Nu zullen ouderorganisaties via politieke weg moeten strijden om buitenreclames voor iedereen geschikt te maken,” besluit hij zijn reactie. Het lijkt er dus op dat Ouders en Coo er nu alleen voor staat, al zullen ze blij zijn met bioscoopketen Jochem's Theater die, net zoals bij alle andere horrorfilms, geen posters zal ophangen.

De makers van de film hebben geen reactie gegeven, maar het valt te verwachten dat ze zeker niet ongelukkig zullen zijn met het oordeel gezien alle publiciteit.

Hoe dan ook gaat de prent die de beruchte poster promoot aanstaande donderdag 11 november landelijk in première. Wie niet kan wachten kan morgen al bij flink wat bioscopen terecht en wie geluk heeft gehad mocht de film al eerder zien, bijvoorbeeld tijdens de horrornacht in Tuschinski afgelopen weekend.

Overigens willen wij als FilmCentrum ons solidair stellen met Ouders en Coo en raden daarom de betreffende organisatie af om naar het Ketelhuis in Amsterdam te gaan. Waarom? Bekijk onderstaande foto van het betreffende gebouw maar eens.

Update
Inmiddels staat ook bioscoop Annex in Woerden op de zwarte lijst, omdat de poster, niet schrikken, in het rookhok hangt.

Sint posters in het Ketelhuis

Volgende bericht Teaser Kung Fu Panda 2 opgedoken
Vorige bericht James Cameron regisseert Cleopatra niet

Tags

Tag Poster Tag Sint

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

valujet
maandag 8 november 2010 om 16:13

Ja, maar dan hebben al die rokende peuters ook geen keuze meer, dan kunnen ze er gewoon niet meer naast kijken...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire