FilmCentrum

Registreren

Sint poster beste van 2010

dinsdag 4 januari 2011 12:47 door Ramon van Dam - Bron

SintEnkele maanden terug was het onmogelijk om te televisie aan te zetten zonder langs te programma te gaan waarin de beruchte filmposter van Sint werd besproken. Onder andere Johan Nijenhuis en enkele ouderorganisaties waren van mening dat de afbeelding te angstig zou zijn voor kleine kinderen, maar de Reclame Code Commissie oordeelde diverse keren anders.

Alle commotie legde de film geen windeieren, mede dankzij deze gratis reclame bracht de productie een flinke stapel geld binnen, waardoor Dick Maas weer een dikke hit op zijn cv mag bijschrijven.

De TV Krant organiseerde de afgelopen tijd een wedstrijd waarbij men moest stemmen op de mooiste filmposter van het afgelopen jaar, en met bijna 10 procent van de stemmen ging de poster van Sint er met de eerste prijs vandoor. De tweede plaats was voor Alice in Wonderland, terwijl The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader het brons greep.

Het was de zevende editie van de verkiezing, en in totaal brachten 58.367 mensen dit jaar hun digitale stem uit. Dick Maas nam de prijs gisteren in Pathe City in Amsterdam in ontvangst.

Volgende bericht Paul Greengrass voor Cleopatra?
Vorige bericht TRON: Legacy in 8-bit

Tags

Tag Poster Tag Sint Tag TV Krant

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
dinsdag 4 januari 2011 om 16:09

Die miljoenen bezoekers zijn er niet gekomen, maar dit kan Dick Maas mooi in zijn zak steken.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Destroyer