FilmCentrum

Registreren

Godzilla remake van Monsters regisseur

woensdag 5 januari 2011 17:41 door Ramon van Dam - Bron

MonstersVanaf 5 mei 2011 zullen we het speelfilmdebuut Monsters van Gareth Edwards kunnen aanschouwen in de Nederlandse bioscoop, waarin we de nasleep zien van een buitenaardse invasie. De film is al vaak vergeleken met District 9 en heeft blijkbaar al indruk gemaakt, want vandaag is bekend geworden dat Edwards de eer krijgt om de aankomende reboot van Godzilla leiding te geven.

De eerste film over de uit de kluiten gewassen hagedis komt alweer uit 1954 en heeft nadien nog ontzettend veel vervolgen gehad. Die kwamen met name uit het Aziatische deel van de wereld, maar bij ons is uiteraard de gelijknamige remake uit 1998 van Roland Emmerich erg bekend.

Kritisch gezien kwam die laatste film een stuk slechter uit de hoek, maar Legendary Pictures hoopt met zijn reboot het Japanse karakter weer eer aan te kunnen doen. De plannen voor de nieuwe film worden vergeleken met Batman Begins; het monster moet opnieuw worden ontworpen, maar de Japanse basis zal blijven bestaan.

Een eerste draft werd geschreven door David Callaham (Doom, The Expendables), maar naar alle waarschijnlijkheid zal er een andere schrijver worden aangetrokken voor het echte script. De film staat gepland voor een release in 2012.

Volgende bericht Ook Sam Rockwell in Cogan's Trade
Vorige bericht Paul Greengrass voor Cleopatra?

Tags

Tag Gareth Edwards Tag Godzilla Tag Monsters

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire