FilmCentrum

Registreren

Reznor doet muziek nieuwe David Fincher

maandag 10 januari 2011 13:59 door Ramon van Dam - Bron

Trent ReznorDe Amerikaanse muzikant Trent Reznor zal bij de meeste mensen vooral bekend staan als de frontman van de band Nine Inch Nails, maar het muzikale genie probeert zijn talent op zo veel mogelijk vlakken te gebruiken. Zo is hij constant bezig met het verzinnen van originele manieren om muziek naar de mensen te brengen, maar hij houdt zich zo nu en dan ook bezig met het geluid voor films.

Zo werkte hij bijvoorbeeld eerder al samen met regisseur David Fincher bij de films Se7en en The Social Network, waarbij zijn industriële geluid altijd opvalt. Tijdens een livestream interview heeft de muzikant nu bevestigd dat hij ook voor de nieuwe film The Girl With the Dragon Tattoo van Fincher de muziek zal maken.

Hij zal hiervoor wederom samenwerken met Atticus Ross, en beide heren gaan proberen de muziek zo organisch mogelijk te laten klinken. Er wordt niets voorgeprogrammeerd, en we zullen zijn naar eigen zeggen beperkte vaardigheden met snaarinstrumenten te horen krijgen.

De film wordt een remake van de Zweedse Millennium-trilogie, naar de boeken van Stieg Larsson. In de originele trilogie draait het om de journalist Mikael Blomkvist van het tijdschrift Millennium die tijdens een onderzoek in contact komt met de hackster Lisbeth Salander. Gedurende de drie boeken blijkt dat deze opmerkelijke jongedame en de journalist elkaar hard nodig hebben in een aantal opmerkelijke zaken die heel Zweden op zijn kop zetten.

De hoofdrollen in de remake zijn voor Daniel Craig en Rooney Mara, en de film moet vanaf 19 januari 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Volgende bericht 5 favoriete westerns van de Coen Brothers
Vorige bericht Elijah Wood bevestigd voor The Hobbit

Tags

Tag The Girl With The Dragon Tattoo Tag Trent Reznor

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

valujet
maandag 10 januari 2011 om 20:50

Lol Daniel Craig. Dat is inderdaad zo'n beetje een lookalike van Michael Nyqvist die in het origineel speelt.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire