FilmCentrum

Registreren

Wie gaat als Lincoln op vampieren jagen?

vrijdag 14 januari 2011 12:13 door Ramon van Dam - Bron

Adrien BrodyWe weten al dat Steven Spielberg alweer een tijdje bezig is met de voorbereidingen voor zijn film over Abraham Lincoln, en dat Daniel Day-Lewis de Amerikaanse president voor hem zal vertolken. Die film staat gepland voor eind 2012, maar daarvoor zal er eerst nog een ander project over Honest Abe verschijnen; Abraham Lincoln: Vampire Hunter, naar het boek van Seth Grahame-Smith.

In dat originele werk beschrijft de schrijver hoe hij blijkbaar de geheime memoires van de Amerikaanse president heeft ontdekt. Hierin beschrijft Lincoln hoe hij met een hakbijl zijn hele leven tegen vampiers heeft gestreden, nadat zijn moeder door de bloedzuigers is gedood.

In Amerika staat de film gepland voor een release op 22 juni 2012, waardoor de studio inmiddels druk bezig is met het casten. Volgens Deadline zijn er zes acteurs opgeroepen om binnenkort te komen testen voor de hoofdrol, te weten Adrien Brody, Timothy Olyphant, Benjamin Walker, James D'Arcy, Oliver Jackson-Cohen en Josh Lucas.

Mogelijk gaat we één van die acteurs dus terugzien als vampierdodende president. De regie van de film is in handen van Timur Bekmambetov, terwijl Tim Burton zal produceren. De film zal bovendien in 3D verschijnen. Hieronder kan je een promofilmpje bekijken voor het boek.

Volgende bericht Pirates 5 heeft al een schrijver
Vorige bericht Eerste blik op nieuw Spider-Man pak

Tags

Tag Abraham Lincoln: Vampire Hunter Tag Adrien Brody Tag Timothy Olyphant

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

Margo
vrijdag 14 januari 2011 om 12:50

Beetje vreemd, maar oké, ik ben benieuwd Tong

Tomhamoen
vrijdag 14 januari 2011 om 22:58

Adrien Brody is een interessante naam, maar ik zou toch ook wel graag een keer Liam Neesson in deze rol willen zien zoals oorspronkelijk het plan was van Spielberg.

Robert
zaterdag 15 januari 2011 om 11:35

Bijzonder vreemde plot inderdaad.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire