FilmCentrum

Registreren

Social Network grote winnaar Golden Globes

maandag 17 januari 2011 15:52 door Ramon van Dam - Bron

The Social NetworkAfgelopen nacht hebben in Amerika de leden van de Hollywood Foreign Press Association de Golden Globes uitgereikt. Deze filmprijs wordt gezien als de belangrijkste award binnen de filmwereld, op de welbekende Oscars na.

De prestigieuze prijzen zijn alweer voor de 68e keer uitgereikt, en zoals verwacht is The Social Network van David Fincher de grote winnaar geworden met vier verzilverde nominaties. De film over de oprichting van Facebook ging naar huis met de beeldjes voor Best Motion Picture - Drama, Best Director (David Fincher), Best Screenplay - Motion Picture (Aaron Sorkin) en Best Original Score (Trent Reznor and Atticus Ross).

Andere belangrijke winnaars waren Colin Firth in The King's Speech voor Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Drama en Natalie Portman in Black Swan voor Best Performance by an Actress in a Motion Picture – Drama. De hier nog te verschijnen film The Fighter won de prijzen voor beide geslachten in de categorie Best Performance by an Actor In A Supporting Role in a Motion Picture, zowel Christian Bale als Melissa Leo mochten het beeldje mee naar huis nemen.

Verder werd Toy Story 3 zoals verwacht bekroond als Best Animated Feature Film, en kreeg Robert De Niro van Matt Damon de speciale Cecil B. DeMille Award uitgereikt. De verdere lijst met winnaars is erg lang, op de officiële website vind je de rest van de uitslagen.

Vast staat in ieder geval dat er maar weinig verrassingen waren afgelopen nacht, wat goed nieuws is voor onder andere David Fincher. De Golden Globes worden namelijk gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars, waarvan de nominaties op 25 januari 2011 bekend worden gemaakt.

Volgende bericht X-Men stamboom infographic
Vorige bericht Alien 5 wordt Prometheus

Tags

Tag Golden Globes Tag The Social Network

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire