FilmCentrum

Registreren

Robert Downey Jr. niet in nieuwe Oz

donderdag 20 januari 2011 12:58 door Ramon van Dam - Bron

Robert Downey jr.Het afgelopen jaar hebben diverse studio's bekend gemaakt dat ze werken aan nieuwe projecten rondom de bekende film The Wizard of Oz uit 1939. Eén van deze aankomende films is Oz: the Great and Powerful, waarin we zien hoe de tovenaar in Oz terecht is gekomen. Dit verhaal fungeert dus als een prequel en moet het stellen zonder hoofdrolspeelster Dorothy uit de eerdere films.

We weten inmiddels dat Sam Raimi de regie zal verzorgen en tot nu toe leek het duidelijk wie de tovenaar zelf zou gaan spelen. Robert Downey jr. sprak altijd erg positief over de rol en gaf meerdere malen aan dat hij zin had in het project, maar om onbekende redenen heeft hij nu aangegeven uit de film te stappen.

Dit is het tweede grote project waar de acteur zich in korte tijd voor moet terugtrekken, onlangs werd hij vervangen door George Clooney voor Gravity van Alfonso Cuaron. Naar het schijnt wil Disney nu echter een acteur strikken die nóg drukker bezet is, niemand minder dan Johnny Depp.

In de komende maanden moet Depp echter al opnames maken voor Dark Shadows, The Lone Ranger en een documentaire over Keith Richards. Het zou dus goed kunnen dat de populaire acteur moet gaan kiezen tussen de diverse projecten.

Volgende bericht Shortlist Buitenlandse Film Oscar bekend
Vorige bericht Vijanden Dark Knight Rises bekend

Tags

Tag Johnny Depp Tag Oz: The Great And Powerful Tag Robert Downey Jr.

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire