FilmCentrum

Registreren

Matrix 4 en 5 in ontwikkeling - update

dinsdag 25 januari 2011 11:16 door Ramon van Dam - Bron

The MatrixDe Wachowski Brothers zorgden in 1999 voor een ware revolutie binnen de filmwereld met hun vernieuwende actiefilm The Matrix. Het duo wist oosterse vechtkunst te combineren met een verhaal uitgesmeerd over meerdere lagen, en deze combinatie konden veel mensen bijzonder goed waarderen. Enkele jaren jaren maakten ze de trilogie compleet met The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions, maar het succes was voor beide vervolgen duidelijk minder groot.

Het werd de broers voornamelijk verweten dat ze het verhaal nodeloos complex hadden gemaakt, maar ook met de actie hadden sommigen problemen. Vandaag is er echter een groot gerucht naar buiten gekomen dat de Wachowski's het recht willen zetten met maar liefst twee nieuwe films, waarin Keanu Reeves wederom te zien zou zijn als de held Neo.

De acteur zou in een interview hebben aangegeven dat Andy en Lana Wachowski net een kort script hebben afgerond voor twee films over de nieuwe avonturen van Neo. Bovendien zou het tweetal meerdere gesprekken hebben gehad met James Cameron om te praten over de voor- en nadelen van 3D. Ze zouden in ieder geval iets willen creëren wat we nog nooit eerder gezien hebben, net zoals de eerste film revolutionair was op het visuele vlak.

Reeves wil persoonlijk de fans op het hart drukken dat de eventuele nieuwe films waardige opvolgers zullen zijn van met name het origineel. Op dit moment zijn de Wachowski's nog druk bezig met Cobalt Neural 9 en Cloud Atlas, en naar het schijnt zijn ze tevens bezig met een moderne bewerking van Robin Hood. Het is dus onduidelijk wanneer de vierde en vijfde Matrix films moeten verschijnen, maar laten we hopen dat ze er in ieder geval de tijd voor nemen.

Update:
Inmiddels heeft een vertegenwoordiger van Keanu Reeves bevestigd dat dit geheel verzonnen is. De acteur was niet eens aanwezig bij de tentoonstelling waar hij zogenaamd dit interview gegeven zou hebben.

Volgende bericht Favoriete Coen Brothers acteurs infographic
Vorige bericht 50 komedie spoilers in 3 minuten

Tags

Tag The Matrix Tag The Matrix 4 Tag The Matrix 5

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta