FilmCentrum

Registreren

Javier Bardem mogelijk hoofdrol Dark Tower

donderdag 27 januari 2011 13:14 door Ramon van Dam - Bron

Javier BardemRegisseur Ron Howard is op dit moment druk bezig om samen met Akiva Goldsman een film en tv-serie gebaseerd op de boekenreeks The Dark Tower op te zetten. Stephen King schreef tot nu toe zeven verhalen in de populaire reeks, en men is van plan de wereld tot leven te brengen in zowel de bioscoop als een tv-serie die de films moet overbruggen.

Eerder deze week lekte er een lijstje uit van mogelijke hoofdrolspelers voor het project, waaruit bleek dat men interesse had in Viggo Mortensen, Christian Bale en Javier Bardem. Die laatste acteur, die bekend is van onder andere zijn Oscarwinnende rol in No Country For Old Men, blijkt nu de voorkeur te hebben gekregen van de studio. Inmiddels is de rol van het hoofdpersonage Roland Deschain hem officieel aangeboden.

Afgelopen dinsdag werd nog bekend dat Bardem een Oscarnominatie mocht ontvangen voor zijn rol in Biutiful. De verfilming van de boekenreeks zal de hoofdrolspeler veel tijd gaan kosten, maar volgens Ron Howard en Akiva Goldsman zal het zeker de moeite waard zijn. Het tweetal noemt het project hun eigen The Lord of the Rings.

Vooralsnog is de planning dat er eerst een bioscoopfilm zal verschijnen, opgevolgd door een tv-serie en daarna een tweede film. Mocht dit succesvol blijken gaat men wellicht nog verder met een tweede serie bestemd voor televisie.

Volgende bericht Viggo Mortensen mogelijk in Snow White
Vorige bericht Brian De Palma maakt remake Crime D'Amour

Tags

Tag Javier Bardem Tag The Dark Tower

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum