FilmCentrum

Registreren

Toch aliens in Prometheus?

vrijdag 28 januari 2011 13:04 door Ramon van Dam

AlienDe afgelopen jaren was Ridley Scott druk bezig met de voorbereidingen van een prequel op de Alien-reeks, waarvan hij in 1979 al aan het het roer stond. Diverse ideeën en geruchten kwamen langs, maar onlangs verbaasde hij iedereen door aan te kondigen dat men alle ideeën voor de prequel heeft omgezet in het geheel nieuwe sciencefiction-avontuur Prometheus.

Millennium-ster Noomi Rapace zal de hoofdrol vertolken in het actiespektakel, en het geheel moet vanaf 9 maart 2012 te zien zijn in de Amerikaanse bioscopen. Gisteren werd tevens bekend dat Michael Fassbender de mannelijke hoofdrol gaat spelen. Het idee is afkomstig van Jon Spaihts en is vervolgens verder uitgewerkt door Ridley Scott en Damon Lindelof. Rapace zal te zien zijn als Elizabeth Shaw, maar er moet ook nog een andere vrouwelijke hoofdrol worden ingevuld.

Het lijkt er dus op dat men de ideeën simpelweg hebben overgezet naar een nieuwe wereld, maar volgens Skymovies zal de film wel degelijk meer gemeen hebben met de eerdere films dan we denken. Volgens een anonieme bron zitten de aliens, ontworpen door H.R. Giger, wel degelijk in de film en vormen ze een integraal deel van het verhaal.

Bovendien zou men de bekende space jockey uit de eerste film (zie de afbeelding onderaan dit bericht) recent hebben nagemaakt in Pinewood, wat erop lijkt te wijzen dat men alsnog diens oorsprong wil verklaren. Dat was sowieso de basis waar Ridley Scott mee wilde werken voor zijn prequel, aangezien die mysterieuze alien veel mensen bezighield na de eerste film.

Bij de aankondiging van Prometheus gaf Scott al aan dat we "delen van het alien-DNA" terug zouden zien, en volgens dezelfde bron moeten we dat erg letterlijk nemen. Volgens de geruchten zouden we in de film zien hoe men bij archeologische opgravingen buitenaards DNA vindt, waarmee men de coördinaten van een andere planeet ontdekt. De opgraving zou opgenomen worden in Marokko, maar het zou goed kunnen dat die omgeving gebruikt wordt als andere planeet in plaats van de Aarde.

Het laatste gerucht dat door de bron de wereld in wordt geslingerd is dat het ruimteschip bestuurd zal worden door een gigantisch hoofd. Bovenstaande ideeën klinken erg vaag, maar aangezien Damon Lindelof onder andere de tv-serie Lost heeft geschreven moeten we nergens vreemd van opkijken.

Toch moet dit bovenstaande allemaal met een hele flinke korrel zout worden genomen. De komende tijd zullen er vast nog heel wat van dit soort verhalen naar buiten komen, en de tijd zal leren wat hiervan waar is.

Space Jockey uit Alien

Volgende bericht Benjamin Walker jaagt op vampieren
Vorige bericht Viggo Mortensen mogelijk in Snow White

Tags

Tag Alien Tag Michael Fassbender Tag Prometheus Tag Space Jockey

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar