FilmCentrum

Registreren

Wat als Banksy wint bij de Oscars?

donderdag 10 februari 2011 17:58 door Ramon van Dam - Bron

Exit Through the Gift ShopExit Through the Gift Shop was één van de grote verrassingen van het afgelopen jaar. De documentaire over graffiti-artiesten wist te prikkelen en de vraag over of het allemaal wel of niet echt is houdt de mensen nog steeds bezig. De wereldberoemde street artist Banksy staat genoteerd als de regisseur van de film, en pas als je het geheel bekijkt snap je precies waarom dit zo is.

De mysterieuze kunstenaar bracht enige tijd geleden al een statement naar buiten over zijn nominatie bij de Oscars voor Beste Documentaire. Toch weten we nog altijd niet wat er gaat gebeuren als de film daadwerkelijk de nominatie verzilvert. Komt Banksy zelf het beeldje ophalen? Zien we Mr. Brainwash op het podium? Of heeft hij een ander controversieel idee?

Bij de Academy zelf maken ze zich hier ook zorgen over, temeer omdat ze doorgaans erg strak zelf willen bepalen wat er precies gebeurt tijdens de ceremonie. Tijdens de jaarlijkse lunch voor alle genomineerden was Banksy in ieder geval niet aanwezig, en de executive producer van de awardshow heeft het volgende gezegd over de situatie:

Bruce Davis
The fun but disquieting scenario is if that film wins and five guys in monkey masks come to the stage all saying, ‘I’m Banksy!’ Who the hell do we give it to? [The Academy] needs to have a procedure in place. That’s the fun part of this job. There’s always some crazy-ass wrinkle you never thought of before.

Volgens de president van de Academy Tom Sherak heeft hij inmiddels met producer Jaimie D’Cruz afgesproken dat de producers het beeldje in ontvangst zullen nemen indien de film wint. Maar zal Banksy zich daar aan houden? De kans lijkt klein...

Volgende bericht X-Men: First Class trailer online
Vorige bericht DreamWorks maakt Voices From the Dead

Tags

Tag Banksy Tag Exit Through The Gift Shop Tag Oscars

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
donderdag 10 februari 2011 om 21:57

Kortom, er bestaat nog een kans op een verrassing tijdens de uitreiking die verder qau nominaties absoluut niet verrassend is.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire