FilmCentrum

Registreren

Scorsese maakt Wall Street film en Silence

donderdag 17 februari 2011 13:18 door Ramon van Dam - Bron

ScorseseMartin Scorsese mag dan inmiddels wel 68 jaar oud zijn, de legendarische filmmaker is nog altijd druk in de weer met allerlei projecten. Vorig jaar bracht hij ons het indrukwekkende Shutter Island en regisseerde hij de pilot van de tv-serie Boardwalk Empire, terwijl hij op dit moment alweer druk bezig is met The Invention of Hugo Cabret, zijn eerste film in 3D.

De productie daarvan is nog niet afgerond, maar dat weerhoudt Scorsese er niet van om zijn volgende twee projecten alweer in de steigers te zetten. Vandaag is bevestigd dat hij hierna Silence zal maken, een film met waarschijnlijk Benicio Del Toro, Gael García Bernal en Daniel Day-Lewis als Jezuïeten die in gevaar komen wanneer ze het Christelijke geloof naar Japan willen brengen in de 17e eeuw.

De eerdergenoemde acteurs zijn al enige tijd betrokken bij die productie, maar aangezien het geheel al enkele keren is uitgesteld weten we nog niet zeker of ze alle drie nog steeds verbonden zijn aan de film.

Bovendien weten we nu dat de filmmaker daarna The Wolf of Wall Street wil gaan regisseren, een film die men al jaren van de grond probeert te krijgen. Eerder was Ridley Scott verbonden aan dat project bij Warner Bros, maar het lijkt erop dat Scorsese het bij een kleinere studio zal gaan maken. Overigens was de regisseur jaren geleden ook al van plan de film te maken, maar wegens tijdgebrek moest hij het toen laten schieten.

Tot slot hebben we vernomen dat Leonardo DiCaprio voor de zoveelste keer zal samenwerken met Scorsese door de hoofdrol te vertolken in de film, die gebaseerd is op de memoires van de drugs-, drank- en seksverslaafde effectenhandelaar Jordan Belfort. Het script is afkomstig van Terrence Winter, met wie Scorsese al samenwerkte voor Boardwalk Empire.

Het is van beide films nog niet bekend wanneer ze moeten verschijnen. The Invention of Hugo Cabret zal vanaf 16 februari 2012 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Volgende bericht Matthew Vaughn maakt weer superheldenfilm
Vorige bericht Cartoon: the King's Speech

Tags

Tag Martin Scorsese Tag Silence Tag The Invention Of Hugo Cabret Tag The Wolf Of Wall Street

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King