FilmCentrum

Registreren

Wie wordt de nieuwe Jason Bourne?

vrijdag 25 februari 2011 10:29 door Ramon van Dam - Bron

The Bourne UltimatumNa drie films rondom het personage Jason Bourne (The Bourne Identity, Supremacy en Ultimatum) kondigde hoofdrolspeler Matt Damon een tijdje terug aan niet meer terug te zullen keren voor de reeks. Een belangrijke reden voor deze beslissing was dat ook regisseur Paul Greengrass zich terugtrok voor een eventueel vierde deel, maar niet veel later kregen we te horen dat de reeks zich zonder deze twee belangrijke spelers toch verder zal ontwikkelen.

Tony Gilroy schreef de eerste drie delen en hij krijgt nu van Universal de kans om The Bourne Legacy ook zelf te regisseren. Met het opstappen van Damon moet hij nu echter op zoek naar een nieuwe hoofdrolspeler, en twee grote filmsites hebben allebei een lijstje met mogelijke acteurs gepubliceerd.

Volgens Variety zouden Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Garrett Hedlund, Taylor Kitsch en Kellan Lutz kans maken op de felbegeerde rol. Volgens Deadline is de lijst met kandidaten echter nog een stuk langer, naast eerdergenoemde acteurs noemen ze ook Joel Edgerton, Josh Hartnett, Paul Dano, Michael Pitt, Oscar Isaac, Michael Fassbender, Luke Evans, Alex Pettyfer en Benjamin Walker.

Gilroy zou al deze acteurs willen laten langskomen om screentests te doen. Het is niet bekend of dit rijtje mannen daadwerkelijk heeft aangegeven interesse te hebben, en het is net zo min bekend of hun schema's wel een gaatje beschikbaar hebben.

De nieuwe film moet eind 2012 in de bioscopen verschijnen, en eerder gaf de filmmaker al aan dat het vierde deel een echt vervolg zal zijn op de laatste film. Jason Bourne zullen we zelf waarschijnlijk niet te zien krijgen, maar zijn personage zal nog steeds een belangrijke factor zijn in het verhaal.

Volgende bericht Inception alsnog in 3D?
Vorige bericht Nieuwe Rio trailer te bekijken

Tags

Tag The Bourne Legacy

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Nohands
zondag 27 februari 2011 om 02:21

Alsjeblieft geen Jake Gyllenhaal of Tobey Maguire , of nog beter helemaal geen Bourne film meer...

Wacht maar tot Greengrass en Damon er weer zin in hebben!!!

valujet
zondag 27 februari 2011 om 04:44

In een interview over Bourne 3 zei Matt Damon nog dat ze een vierde deel "The Bourne Redundancy" moesten noemen.
Ik zal waarschijnlijk toch wel kijken en ik hoop dat ze een wat minder bekende acteur nemen.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum