FilmCentrum

Registreren

Director's cut Once Upon a Time in America

vrijdag 11 maart 2011 21:12 door Ramon van Dam - Bron

Once Upon a Time in AmericaIn 1984 bracht Sergio Leone ons Once Upon a Time in America, een film die inmiddels als een klassieker binnen het misdaadgenre wordt beschouwd. In de film volgen we Robert De Niro en James Woods als twee Joodse gangsters in New York gedurende drie verschillende periodes, te weten de jaren '20, '30 en '60 van de vorige eeuw. Op deze manier zien we de beide mannen opgroeien van kleine kinderen tot oude mannen.

De bioscoopversie was met 139 minuten al niet echt kort, maar wat weinig mensen weten is dat Leone eigenlijk een film van 229 minuten in gedachten had. Geheel tegen zijn zin in besloot de studio echter de film flink in te korten, maar sinds begin dit jaar is de originele versie alsnog verkrijgbaar op blu-ray.

Toch kan het nog een stuk langer, zo moet het Italiaanse Bologna Cinematheque L’Immagine Ritrovata laboratorium gedacht hebben. Met digitale technieken en ongebruikte beelden gaan ze nog eens 40 minuten toevoegen aan die lange versie, waarmee we een nieuwe director's cut moeten krijgen.

De kinderen van Leone (Leone, Andrea and Raffaelle) hebben hiervoor de Italiaanse rechten op de film overgekocht, en de supervisie over de nieuwe versie zal worden gehouden door Fausto Ancillai, de sound editor van de film. De director's cut krijgt waarschijnlijk volgend jaar zijn debuut tijdens het filmfestival van Cannes of Venetië, en als het goed gaat zal hij daarna ook in de Italiaanse bioscopen gaan draaien. Het is onbekend of hij ook in het buitenland een bioscooprelease krijgt.

Volgende bericht Zombie-piraten in schetsvorm voor Pirates 4
Vorige bericht Eerste Smurfentrailer te bekijken

Tags

Tag Director's Cut Tag Once Upon A Time In America

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Log in via Facebook Log in via Facebook Direct registreren

OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird
BIOSCOOP [Bioscoop] Phantom Thread
OSCARS [Oscars] The Post

Updates

Reacties

Forum

Ocean's 8