FilmCentrum

Registreren

Joseph Gordon-Levitts rol in The Dark Knight Rises bekend

zondag 20 maart 2011 13:41 door Ramon van Dam - Bron

The Dark Knight RisesChristopher Nolan zorgde met Batman Begins voor een bijzonder succesvolle reboot van de franchise, maar met name The Dark Knight was een gigantisch succes waardoor men schreeuwde om een derde deel. Medio vorig jaar bevestigde de regisseur dat hij zich inderdaad bezig gaat houden met een volgend deel, en inmiddels weten we dat deze film The Dark Knight Rises zal gaan heten.

Andere zekerheden zijn dat Christian Bale terugkeert als de gevlederde superheld en dat dit de huidige verhaallijn zal afsluiten. Bovendien werd is bekend dat Tom Hardy de vijand Bane zal vertolken, terwijl Anne Hathaway gecast is voor de rol van Selina Kyle, het menselijke alter ego van Catwoman.

Al direct vanaf het begin vlogen de geruchten in het rond dat Joseph Gordon-Levitt een rol zou krijgen in de film, met wie Nolan al samenwerkte bij Inception. Allerlei mogelijke personages werden genoemd, van Robin via The Riddler tot aan Hugo Strange, maar nu kunnen we bevestigen dat hij zeker in de film zal zitten en als welke tegenstander.

Joseph Gordon-LevittDe jonge acteur zal Alberto Falcone vertolken in de afsluiter van de trilogie, de zoon van maffiabaas Carmine Falcone die we al zagen in Batman Begins in de vorm van Tom Wilkinson. Meer details zijn er nog niet, maar Nolan is een groot fan van de strip The Long Halloween waarin Alberto de vijand Holiday werd. De kans is dus redelijk groot dat dat ook in zijn script gebeurt, aangezien de filmmaker al vaker inspiratie haalde uit dat verhaal.

Een mogelijke verhaallijn zou kunnen zijn dat Alberto terugkomt naar Gotham City om de stad weer over te nemen nadat Batman zijn vader heeft verslagen, waarmee de casting van Anne Hathaway ook logisch zou zijn. In de strip Catwoman: When in Rome denkt haar personage Selina Kyle namelijk dat Carmine Falcone haar vader is.

Langzaam maar zeker wordt de cast van het enorme project zo steeds duidelijker, waarmee we weer een stapje dichter gekomen zijn bij de uiteindelijke film. Toch moeten we nog even wachten, aangezien The Dark Knight Rises hier pas vanaf 19 juli 2012 te zien zal zijn in de bioscoop, waaronder in IMAX.

Volgende bericht Cartoon: Sucker Punch
Vorige bericht Nieuwe Thor posters online

Tags

Tag Joseph Gordon-Levitt Tag The Dark Knight Rises

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire