FilmCentrum

Registreren

Tom Hooper verfilmt Les Misérables

vrijdag 25 maart 2011 15:43 door Ramon van Dam - Bron

Tom HooperBij de uitreiking van de Oscars vorige maand viel regisseur Tom Hooper flink in de prijzen met zijn kostuumdrama The King's Speech, en het lijkt erop dat hij in ieder geval weer flink wat nominaties zal binnenharken met zijn volgende project. Zojuist is namelijk bekend gemaakt dat de filmmaker zich zal storten op een versie van het beroemde boek Les Misérables voor het witte doek.

Het originele verhaal werd geschreven door Victor Hugo en gaat over Jean Valjean, een verschoppeling die opgepakt wordt voor het stelen van een brood en zich vervolgens aansluit bij de revolutie onder een nieuwe identiteit.

Les Misérables - De musicalIn 1998 verscheen er al een filmversie met Liam Neeson, Geoffrey Rush en Uma Thurman, maar die flopte genadeloos. De versie van Hooper zal volgens het bericht gebaseerd worden op de gelauwerde Broadway-musical, en zeer waarschijnlijk krijgen we dus ook de muziek van Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil te horen.

Les Misérables zal worden gedistribueerd door Universal, terwijl de productie in handen is van Cameron Mackintosh, Tim Bevan en Eric Fellner. Bill Nicholson is verantwoordelijk voor het script.

Volgende bericht Zes karakterposters voor Thor
Vorige bericht Nieuwe foto Thor

Tags

Tag Les MiséRables Tag Tom Hooper

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Robert
vrijdag 25 maart 2011 om 17:17

Nooit geweten dat die versie met Liam Neeson geflopt is, ik heb hem een aantal jaar geleden op tv gezien en toen vond ik het best een aardige film (al miste het wel de muziek die de musical juist zo kenmerkend maakt).
Ik ben benieuwd wat Tom Hooper hiermee gaat doen. Dat hij goed is in het maken van een kostuumdrama lijkt mij in ieder geval al duidelijk Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire