FilmCentrum

Registreren

The Gods Must Be Crazy

The Gods Must Be Crazy
Waardering: 3,5 / 5
5 stemmen

Jaar: 1980
Regie:
Jamie Uys
Cast:
N!xau
Michael Thys
Marius Weyers
Genre: Actie / komedie / buitenlands
Lengte: 109 minuten
IMDb: 7.3 (56.196 stemmen)

Reacties (3)

Hagar
zondag 13 oktober 2013 om 09:43
Waardering: 3,5 / 5

Een leuke comedy, hoewel het even duurt voor je hem als dusdanig herkent. Vanaf dat moment komen echter alle vormen en stijlen van humor naar voren, van geestige dialogen, versnelde beelden en hilarische situaties tot zelfs, jawel, een bananenschil-grap. This one has it all! Het nadeel is dat daarmee ook voorspelbare dingen de revue passeren. Mag de pret echter niet drukken.

Walter
zondag 13 oktober 2013 om 16:42
Waardering: 5 / 5

met stip de beste film ooit gemaakt. een intelligent plot met een aardige dosis maatschappijkritiek en - Hans schreef het al - alle denkbare vormen van humor.

Ramon
maandag 14 oktober 2013 om 15:02
Waardering: 3,5 / 5

Aparte komedie over een flesje Coca Cola die door een groep bosjesmannen al spoedig wordt gezien als een geschenk uit de hemel met een negatieve bijsmaak. De film bevat diverse secties die slechts heel losjes met elkaar verbonden zijn, en het is geen goed teken als je tijdens één gedeelte zit te wachten op een andere verhaallijn.

Ik heb regelmatig hardop moeten lachen, maar dat komt voor een groot deel doordat ik de film in een groot gezelschap heb gezien. Ik raad dan ook zeker aan om de film met vrienden te kijken, al zit er ook genoeg humor in die mij niet helemaal kon bekoren. Diverse vormen van komedie passeren de revue, en daar moet je van houden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga