FilmCentrum

Registreren

Treasure Planet

Treasure Planet
Waardering: 3 / 5
7 stemmen

Jaar: 2002
Regie:
Ron Clements
John Musker
Cast:
Roscoe Lee Browne
Corey Burton
Dane A. Davis
Genre: Animatie / avontuur / familie
Lengte: 95 minuten
Première: 8 december 2002
IMDb: 7.2 (119.677 stemmen)

Reacties (1)

Hagar
donderdag 26 februari 2015 om 23:15
Waardering: 4 / 5

Het originele verhaal heeft altijd een magische uitwerking op me gehad, en ik kan dan ook weinig slechts over deze film zeggen. De personages van Jim en Silver zijn geweldig, en de avontuurlijke setting zuigen me het verhaal in. De epische shots in zowel actiescenes als sfeerplaatjes doen hun werk precies op me.
Waar het desondanks fout gaat is in de vele 3D props, die toch niet geheel de tand des tijd hebben doorstaan, de 3D achtergronden, die het geheel misschien levendig, maar ook onoverzichtelijk houden, en... Ben. Wat een irritant prutkaraktertje is dat, zeg! Ik bekeek de Nederlandse versie vandaag, in de hoop dat Martin Short me bespaard zou blijven, maar de casting was uitstekend, en hij is in het Nederlands minimaal zo irritant!
Wat me vooral opviel was dat ik dit keek met mijn 9-jarige nichtje, die de eerste helft van de film ademloos zat te kijken, en me sterk deed denken aan mezelf toen ik films als Neverending Story zag als klein kind, maar zodra Ben in beeld kwam, verloor ze de aandacht. Ik dacht dat hij erin zat om dit publiek te kunnen boeien!!
Wel, van begin tot het eind een prachtfilm voor me, maar ik weet dat het vooral een nostalgisch gevoel is dat de film me weet te geven. Toch laat ik me er graag door beinvloeden, en raadt ik de film graag aan! Echter, als je nog hoop hebt dat de film nog wat wordt op het moment dat Ben zijn intrede doet, zap dan weg, want dan gaat het je echt niets meer dan ergernissen opleveren!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

Stemverdeling

0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Individuele stemmen

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga