FilmCentrum

Registreren

Harry Potter infographic en Pottermore

donderdag 23 juni 2011 15:45 door Ramon van Dam - Bron

Nu de release van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II aanstaande is gebruiken veel mensen deze periode om nog eens terug te duiken in de originele boeken. De wereld van de tovenaar zit vol met details, maar Fast Company heeft samen met illustrator Mikey Burton eens met een hele andere bril gekeken naar de franchise.

Het resultaat is een interessante infographic met daarin allerlei details over de enorme getallen die er omgaan rondom de wereld van J.K. Rowling. Wist je bijvoorbeeld dat de films samen al bijna 6,4 miljard dollar hebben opgeleverd? Dat is meer dan welke filmreeks dan ook. Dit en meer van deze weetjes zijn terug te vinden in de infographic onderaan dit bericht, klik erop voor de grote versie bij de bron.

Verder was het vandaag sowieso een spannende dag voor fans van Harry Potter, want al enige tijd werd er gehint naar een grote aankondiging die vandaag zou plaatsvinden. Krijgen we wellicht een nieuw boek? Nee, niets van dat... J.K. Rowling heeft vandaag bekendgemaakt dat Pottermore vanaf oktober 2011 zijn digitale deuren opent, een online omgeving met allerlei informatie over de boekenreeks en aanverwanten.

De auteur zal er zelf regelmatig nieuwe informatie plaatsen, en voor het eerst zullen de boeken daar aan te schaffen zijn op digitaal formaat. Geïnteresseerden kunnen op de website alvast hun emailadres achterlaten om kans te maken op een voorproefje van de aankomende website. Onder de infographic vind je een video van de aankondiging van Rowling.

Harry Potter infographic


Volgende bericht Eerste Hobbit foto's opgedoken
Vorige bericht Meer info over Wachowski's Cloud Atlas

Tags

Tag Harry Potter Tag Harry Potter And The Deathly Hallows: Part II Tag Infographic Tag PotterMore

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga