FilmCentrum

Registreren

Eerste Nederlandse 3D-film aangekondigd

donderdag 6 januari 2011 16:47 door Tom Hamoen

3DTerwijl wereldwijd 3D werkelijk een trend is lijkt Nederland weer eens achter te blijven. Dick Maas had al plannen om Sint in meerdere dimensies uit te brengen, maar kreeg hier helaas geen budget voor. Reinout Oerlemans brengt nu echter verandering in dit gat door de eerste échte grote Nederlandse 3D-film te gaan maken.

Aankomende zomer zal de bekende regisseur en acteur de film Nova Zembla gaan opnemen, het waargebeurde verhaal van koopman, wetenschapper en ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. Eén van zijn reizen voerde langs het ijskoude Nova Zembla, op zoek naar een vaarroute langs de kust van Azië naar het verre oosten. Deze werd bemoeilijkt door pakijs, wat de expeditie op heel wat ontberingen kwam te staan.

Reinout OerlemansDe filmmaker liep al langer rond met het idee om deze productie te maken: "Dit verhaal heeft als kind al ontzettend veel indruk op me gemaakt door de overlevingsdrang, de doorzettingskracht en de onvoorstelbare heroïek. Het is een groots, ontroerend verhaal, dat plaatsvond op een cruciaal punt in de Nederlandse geschiedenis, op het moment dat de jonge Republiek Holland zelf aan het overleven was ten opzichte van de Spaanse overheersing. Ik wil proberen de grootsheid van het verhaal te 'pakken', de verschrikkingen maar ook de ontlading bij de terugkomst in Amsterdam. En dat in 3D... Iets dat nog niet eerder gebeurd is in Nederland!"

Ook meldt Oerlemans in het persbericht waarmee deze film werd aangekondigd: "Ik wil de kijker meenemen in een avontuur, met dezelfde intensiteit als in Komt een Vrouw bij de Dokter, terwijl dat een totaal ander verhaal was. Door het denken in 3D gaat er ook voor mij een nieuwe dimensie open en door samen te kunnen werken met de experts uit Hollywood, zijn we goed op de hoogte van de allerlaatste technische ontwikkelingen; magisch om te zien. Het wordt uitdagend en spannend, maar het is zeer inspirerend om aan dit grootse project te kunnen werken."

Overigens zal Nova Zembla niet helemaal de eerste Nederlandse 3D film worden. In maart dit jaar verschijnt de film Amphibious, die mede is geschreven en geproduceerd door San Fu Maltha (o.a. producent van Zwartboek, Spion van Oranje en vele andere films) en waarin de Nederlandse actrice Janna Fassaert de hoofdrol vervult. In deze film volgen we een onderzoekster op zoek naar prehistorische levensvormen, die uiteindelijk ook tevoorschijn komen.

Wie er in deze nieuwe, écht helemaal Nederlandse 3D-film te zien zullen zijn en wanneer deze zal verschijnen is nog niet bekend.

Volgende bericht Warner Bros maakt The Hobbit, met Elijah?
Vorige bericht Jackass 3D gaat voor Oscars

Tags

Tag 3D Tag Nova Zembla Tag Reinout Oerlemans

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga