FilmCentrum

Registreren

Eerste namen Shoot Me Film Festival bekend

dinsdag 20 juli 2010 17:09 door Ramon van Dam

Shoot Me Film FestivalVan 8 tot en met 17 oktober 2010 vindt de zesde editie van het Shoot Me Film Festival plaats in Den Haag. Onder het motto "Anywhere Cinema" vertoont het SMFF internationale independent films in combinatie met live muziek op verrassende plekken door de hele stad. Vorig jaar was FilmCentrum ook aanwezig op het unieke festival, wat resulteerde in dit uitgebreide artikel.

Inmiddels zijn de eerste namen bekend gemaakt voor de zesde editie. Fotograaf en filmmaker Anton Corbijn wordt geëerd met een bijzonder retrospectief met unieke hoogtepunten uit zijn werk. Corbijn fotografeerde internationale artiesten en regisseerde videoclips voor wereldberoemde artiesten zoals U2, Metallica, The Killers, Joy Division, Depeche Mode, Coldplay en Johnny Cash. Voor zijn film Control, over de band Joy Division, won hij in 2007 maar liefst twee prijzen op het Festival van Cannes.

Onder de noemer "Foreign Ground" worden tijdens het SMFF jaarlijks actuele en mondiaal relevante thema's aan de kaak gesteld. In 2010 is dat de veranderende samenleving door aanhoudende migratie. De focus ligt hierbij op Polen en de Antillen, twee landen die onlosmakelijk met Nederland verbonden zijn. In een speciaal programma over Polen geeft het Shoot Me Film Festval een indruk van de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van Poolse film en animaties.

Omdat 2010 ook het Chopin jaar is, wordt het programma aangevuld met muziek van Chopin uitgevoerd door live muzikanten. Op 10-10-2010 vindt de officiële ontmanteling van de Antillen plaats. Op diezelfde dag staan de Antillen centraal tijdens het SMFF. Het programma staat in het teken van ontmoeting met de Antilliaanse cultuur; op de Antillen zelf en de cultuur zoals deze zich in Nederland heeft gemanifesteerd.

Kaartverkoop voor het Shoot Me Film Festival 2010 start half augustus via de website, waar tevens meer informatie te vinden is over het evenement. 
Op vrijdag 20 augustus organiseert SMFF een gratis preview op de Grote Markt in Den Haag.

Volgende bericht Nieuwe beelden actiefilm Faster
Vorige bericht Tom Felton ook in Rise of the Apes

Tags

Tag Anton Corbijn Tag Shoot Me Film Festival

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga