FilmCentrum

Registreren

The Hobbit gefilmd in 3D met opvolger RED

maandag 29 november 2010 15:28 door Ramon van Dam - Bron

Peter Jackson 3DNa maanden van speculaties rondom het aankomende faillissement van MGM kwam er een tijdje geleden dan toch de bevestiging dat The Hobbit definitief gemaakt zal worden, en dat Peter Jackson zelf de regie zal verzorgen. Martin Freeman zal hoofdpersoon Bilbo Baggins gaan spelen, en het boek van Tolkien zal in twee delen worden gesplitst voor twee aparte films.

Er gingen al langere tijd geruchten dat men het geheel in 3D wilde uitbrengen, maar de verdere details ontbraken nog. De belangrijkste vraag was of het geheel direct in drie dimensies zal worden opgenomen, of dat dit tijdens de nabewerking zal worden gedaan. Die laatste optie is weliswaar een stuk goedkoper, maar de kwaliteit is tevens veel minder dan wanneer het direct in 3D wordt opgenomen.

De makers van de digitale RED camera hebben vandaag met trots aangekondigd dat de films zullen worden opgenomen met de opvolger van die camera, de zogenaamde EPIC Digital Camera. Net zoals de voorganger is dit een professionele camera van hoge kwaliteit, voor een relatief lage prijs. De camera's hebben een resolutie van 5K, kunnen tot 120 frames per seconde opnemen en hebben een nieuwe modus waarin het grootste verschil in dynamisch bereik ooit kan worden vastgelegd voor een digitale camera.

De studio zal tenminste 30 camera's gaan gebruiken om de film op te nemen, en men gaat twee camera's tegelijk gebruiken om direct in 3D te filmen. Peter Jackson heeft al veel ervaring met de RED, en kan naar eigen zeggen niet wachten om de EPIC op grote schaal te gaan gebruiken.

De opnames voor The Hobbit zullen ergens begin 2011 van start gaan in Nieuw-Zeeland, waarna de twee films waarschijnlijk in 2012 en 2013 zullen verschijnen. In het originele boek wordt het simpele leven van hobbit Bilbo op zijn kop gezet wanneer 13 dwergen en tovenaar Gandalf bij hem aankloppen om mee te gaan op een missie. Deze bestaat eruit de eenzame berg, thuis van de dwergen, terug te veroveren van de draak Smaug. Tijdens deze reis vol avonturen komt Bilbo onder andere in het bezit van de ring die aanleiding is voor de avonturen in The Lord of the Rings.

Volgende bericht Bewegende beelden Spider-Man musical
Vorige bericht Aykroyd bevestigt castinggeruchten GB3

Tags

Tag 3D Tag EPIC Tag Red Tag The Hobbit

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga