FilmCentrum

Registreren

Bewegende beelden Spider-Man musical

dinsdag 30 november 2010 13:44 door Ramon van Dam - Bron

Spider-Man: Turn Off the DarkWe weten inmiddels allemaal wel dat Spider-Man 3 de laatste film is van Sam Raimi over de gemuteerde superheld en dat er een reboot aan zit te komen, maar binnenkort gaat er ook een andere productie over de strip van start. Op Broadway zal vanaf 11 januari 2011 eindelijk de musical te zien zijn waar al jaren aan wordt gewerkt, met muziek van Bono en The Edge van U2.

Het project heeft al een lange weg bewandeld, en onderweg is het team diverse problemen tegengekomen. Zo overleed de originele producer van de musical letterlijk enkele minuten voordat hij het contract ging ondertekenen, en aangezien dit de duurste productie ooit wordt op Broadway moest men ook bakken met geld binnenhalen.

Een groot deel van deze kosten zit in het complexe systeem waarmee de acteurs door de zaal heen moeten vliegen. Bij het uittesten van alles zijn er al enkele personen gewond geraakt, waaronder een stuntdouble die beide polsen brak. Enkele dagen terug kregen de eerste bezoekers een testscreening van de musical te zien en de eerste meningen geven aan dat het er gaaf uitziet, maar dat er nog veel technisch werk verricht moet worden voor de première. Bovendien zou het verhaal niet al te best overgebracht worden.

60 Minutes heeft inmiddels een documentaire van een kwartier online gezet met daarin onder andere interviews met Bono, The Edge en producer Julie Taymor. Bovendien zijn er diverse opnames in te vinden van het systeem waarmee men door de lucht gaat vliegen. Bekijk de video hieronder:

Volgende bericht Tom Hanks in nieuwe film Kathryn Bigelow
Vorige bericht The Hobbit gefilmd in 3D met opvolger RED

Tags

Tag Spider-Man: Turn Off The Dark

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga