FilmCentrum

Registreren

Warner Bros maakt The Hobbit, met Elijah?

vrijdag 7 januari 2011 13:13 door Ramon van Dam - Bron

Elijah WoodDe vertolking van Frodo Baggins in de drie The Lord of the Rings films hebben van de jonge acteur een absolute wereldster gemaakt. Voor die tijd was hij al te zien in diverse producties, maar na het gigantische succes van de trilogie werd hij ongekend populair. De keerzijde van de medaille is dat hij wel een beetje vast is komen te zitten in bepaalde rollen, aangezien iedereen direct aan Frodo moet denken bij het zien van de acteur.

Eerder vandaag werd bekend dat Warner Bros het grootste deel van de rechten voor The Hobbit en het vervolg heeft overgenomen. Ze zullen opdraaien voor alle kosten van de films (wat geschat wordt op ruim 500 miljoen dollar), en mogen het geheel exclusief internationaal naar de bioscopen brengen. MGM behoudt zelf de rechten om de films op televisie te vertonen.

In een aanvulling heeft Mike Fleming van Deadline nog een interessant gerucht gemeld. Volgens zijn bronnen zouden niet alleen Ian McKellen, Andy Serkis en Orlando Bloom nog steeds in gesprek zijn met de filmmakers, maar ook Elijah Wood zal wellicht terugkeren als Frodo. Het eerdere nieuws dat Legolas wellicht weer te zien zal zijn was al vreemd, maar Frodo lijkt helemaal lastig om in het verhaal te plaatsen.

Wellicht wordt hij enkel gebruikt voor het laatste deel, waarin dan meer tijd overbrugd wordt dan in het boek, maar voorlopig blijft het gissen. Hoe dan ook duurt het sowieso nog wel even voor we iets te zien zullen krijgen; de productie begint waarschijnlijk in februari, waarna de beide delen in respectievelijk december 2012 en december 2013 moeten verschijnen.

Volgende bericht Verlengde trailer Paul online
Vorige bericht Eerste Nederlandse 3D-film aangekondigd

Tags

Tag Elijah Wood Tag MGM Tag The Hobbit Tag Warner Bros

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (5)

GrayFox
zaterdag 8 januari 2011 om 19:59

Vreemd hoor, volgens mij is Frodo iets van 80 jaar jonger dan Bilbo ofzo. Hij is dus ook nog lang niet geboren in de Hobbit, dus ze moeten wel een hele grote sprong maken dan. Lijkt me dat ze dit alleen maar doen om bezoekers naar de bios te trekken.

Tomhamoen
zondag 9 januari 2011 om 10:47

Volgens TheOneRing.net spoiler word Frodo de verteller van het verhaal. spoiler

GrayFox
maandag 10 januari 2011 om 09:10

Hmm dat is wel slim gevonden, Frodo is immers degene die het verhaal van Bilbo afschrijft in LotR, als ik het me goed herinner. Maar hoe zit het met Legolas, volgens mij komt alleen zijn vader in de Hobbit voor?

Ramon
maandag 10 januari 2011 om 13:16

Dat is inderdaad nog geen gek idee. Wat Legolas betreft: spoiler hij komt er inderdaad volgens mij niet in voor, maar is er wel oud genoeg voor? Kwestie van creatief herschrijven denk ik. spoiler We shall see Glimlach

GrayFox
maandag 10 januari 2011 om 13:48

Tolkien herschrijven? Blasphemy!!!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Furiosa: A Mad Max Saga